Analüütikud: Euroopa Keskpank peab euroala toetuseks turgudele sekkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro logo Euroopa Keskpangas
Euro logo Euroopa Keskpangas Foto: SCANPIX

Analüütikute hinnangul peab Euroopa Keskpank (EKP) varsti taas euroala toetamiseks sekkuma, kuna võlakriis võib levida Hispaania avalikku sektorisse.

Berenberg Banki ökonomist Christian Schulz märkis investoritele saadetud teates, et ilma märkimisväärse EKP sekkumiseta võib euroala varsti kaotada võime turu paanikale vastu seista.

Schulz märkis, et reitinguagentuuri Moody's otsus langetada Saksamaa reitingu väljavaadet paljastab Euroopa praeguse strateegia piirid. EKP on tema hinnangul ainus tegija, kes suudab piisavalt kiiresti kriisi vastu tegutseda.

Moody'se hinnangul ähvardavad Saksamaad Kreeka võimaliku euroalast lahkumisega seotud üha ettearvamatumad riskid ja samuti võimalike täiendavate Hispaania ja Itaalia abipakettide kulud. Schulzi hinnangul on Euroopa kriis rohkem usaldusväärsuse kriis kui võlakoormuse probleem, kuna Ameerika Ühendriikide ja Jaapani avaliku sektori võlakoormus ja eelarvepuudujääk on euroala riikide omadest suuremad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles