Pentus jättis taastuvenergia leppe toetuse lahtiseks

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Saabub Keit Pentus
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes. Saabub Keit Pentus Foto: Andres Haabu

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles, et otsustab taastuvenergia kokkuleppe toetuse üle siis, kui vastav eelnõu on valminud.

Eelmisel nädalal allkirjastasid majandusministeerium ja taastuvenergia koda memorandumi, milles leppisid kokku taastuvenergia toetuste muutmise põhimõtted.

Pentus ütles pressiesindaja vahendusel, et on hea, et majandusministeeriumi ja taastuvenergia tootjate vahel on taastunud dialoog.

«See on heaks baasiks, et arutada edasi, kuidas võtta Eesti maksumaksjatelt maha saastava elektritootmisega seotud koormus, liikuda puhtama ja avatud turul konkurentsivõimelisema elektritootmise poole - Eesti majandus on endiselt ELis üks kõige CO2 mahukamaid, põlevkivielektriga on seotud ligi 80 protsenti veekulust,» kommenteeris Pentus.

«Eesmärk on tagada tarbija ja keskkonna jaoks võimalikult odava hinnaga elektritootmine ja seda ei vaidlusta enam loodetavasti keegi. Memorandumi tekst annab ka kindlust, et kõrge saastamistaseme tõttu kuluka põlevkivielektri kõrval on taastuvenergia roll Eestis kasvamas,» lisas Pentus.

Majandusministeeriumi ja taastuvenergia koja sõlmitud kokkulepe seab rohelise elektri toetused sõltuvusse börshinnast, kuid annab hakkpuidust elektri tootjaile terve rea täiendavaid soodustusi, mille peavad kinni maksma elektritarbijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles