Saksamaa ja Hispaania rahandusministrid peavad kriisikõnelusi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis de Guindos.
Luis de Guindos. Foto: SCANPIX

Saksmaa ja Hispaania rahandusministrid kohtuvad täna Berliinis kriisikõnelusteks, sest Hispaania raskused ähvardavad viia Euroopa võlakriisi kriitilise punktini.

Saksmaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ja tema Hispaania kolleeg Luis de Guindos kohtuvad nädal pärast seda kui Saksamaa parlament ratifitseeris eelmisel nädalal Hispaania pankade abiprogrammi, kirjutab The Wall Street Journal. Eile langesid Hispaania võlakirjade hinnad järsult ning Madridi börsiindeks kukkus üle viie protsendi, pärast mida keelati börsil kolmeks kuuks kõikide aktsiate lühikeseks müük. Nn lühikeseks müük on laenatud väärtpaberite müük lootuses neid pärast hinnalangust odavalt soetada.

Ökonomistid on juba üle aasta hoiatanud, et eurotsooni finantsvõimekus ei suuda regiooni suurte majanduste kokkukukkumisega toime tulla. Hispaania on eurotsooni neljas majandus, moodustades 12 protsenti regiooni majandusest ehk kaks korda niipalju kui Portugali, Iirimaa ja Kreeka majandused kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles