Lasnamäe kinnisvaraturg muutus viiendiku võrra aktiivsemaks

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamägi
Lasnamägi Foto: Toomas Huik

Domus Kinnisvara vahendab, et selle aasta esimesel poolaastal on Lasnamäel tehtud 727 korteriomandi tehingut kokku, mis teeb keskmiselt igakuiseks tulemuseks 121 müüdud korterit.

Aasta tagasi teostati samal ajavahemikul 604 tehingut ja seega on tehingute arv kasvanud tervelt viiendiku võrra. Hinnad pole aga sama tempokalt liikunud. Kui aasta tagasi oli keskmine ruutmeetri hind 767 eurot, siis selle aasta esimese 6 kuu andmete põhjal on selleks 810 eurot ruutmeeter. Seega on aastane hinnatõus olnud pisut enam kui 5 protsenti.

Pakkumist on spot.city24.ee andmetel mõnevõrra juurde tulnud, kuid perioodi lõpuks jõudnud siiski enam-vähem aastataguse tulemuse lähedale, jäädes ca 2100 korteriomandi pakkumise ringi. Vahe keskmise pakkumishinna (944 eurot ruutmeeter) ja reaalse tehinguhinna vahel on 16 protsenti. Lasnamäe on Eesti kinnisvaraturu kõige aktiivsem piirkond, kus toimuvad protsessid annavad indikatsiooni kogu turul toimuva kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles