Euroopa Investeerimispank nõustus Kreeka ettevõtete toetamisega

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Giánnis Stournaras.
Kreeka rahandusminister Giánnis Stournaras. Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusministri sõnul pakub Euroopa Investeerimispank (EIB) selleks, et riigi madalseisus olevat majandust turgutada, raskustes olevatele Kreeka ettevõtetele kokku 1,44 miljardi euro väärtuses laenu.

Kuna Kreeka pankade ellujäämine sõltub Euroopa Keskpanga rahast ning nad toetavad vaid riigi suurettevõtteid, on Ateena ja Euroopa Liit üritanud mõjutada Euroopa Investeerimispanka, et see pikaajaliste investeeringutega väikeettevõtetele appi tuleks, vahendab Reuters.

EIB on Kreekasse siiani suhtunud aga äärmise ettevaatlikkusega, ning panga seda riiki puudutavate finantsprojektide suurus on sel aastal kokku kuivanud vaid 10 miljoni euroni.

Peale kohtumist EIB juhi Werner Hoyeriga oli Kreeka rahandusminister Giannis Stournaras aga väga positiivselt meelestatud.
«Euroopa Investeerimispank taastab oma osaluse Kreekas nii ruttu kui võimalik. Paistab, et siin riigis võib ette tulla ka häid uudiseid», ütles Stournaras.

EIB hakkab Kreeka rahandusministri sõnul järgmise kolme aasta jooksul andma pikaajalist laenu keskmise suurusega ja väikeettevõtetele ning aitab riigil edasi minna tee-ehituse-, välisinvesteeringute- ja erastamisprojektidega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles