Kreeka erastamisagentuuri juht astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka inimesed on viimaste aastatega kõige enam vaesustunud.
Kreeka inimesed on viimaste aastatega kõige enam vaesustunud. Foto: SCANPIX

Ateena asus eile kiiruga riiklikule erastamisagentuurile TAIPED uut tüürimeest otsima. Senine tegevjuht Costas Mitropoulos astus tagasi ja väitis, et investorid ei usu enam, et Kreeka võtab oma 50 miljardi eurost müügikava tõsiselt.

Mitropoulose sõnutsi taandus ta oma postilt, kuna «uus valitsus ei toeta agentuuri sellisel määral, nagu praegused tingimused nõuavad».

Tagasiastumisavaldus avaldati ka Kreeka meedias.

«Otse vastupidi. Nad [valitsus] on õõnestanud agentuuri usaldusväärsust potentsiaalsete investorite silmis,» seisis lahkumiskirjas.

Ühtlasi rõhutas Mitropoulos, et TAIPEDi nõukogu esimehe tool on ikka veel tühi, kuigi uus koalitsioonivalitsus on ametis juba kuu aega.

Agentuuri nõukogu esimees Ioannis Koukiades astus juunikuus tagasi, viidates isiklikele põhjustele.

Konservatiivide juhitud valitsus on öelnud, et tahab anda erastamisprogrammile uut hoogu, müües kontsessioonilepinguid sadamate, piirkondlike lennujaamade ja jahisadamate käitamiseks, müües ühtlasi arendajatele riigi kinnisvara.

Mitropoulose, rahvusvahelise konsultandi ja pankuri, pani eelmisel aastal ametisse endine sotsialistlik valitsus, ülesandega teeniga aastaks 2015 erastamistest 19 miljardit eurot.

Kreeka lubas rahvusvahelistele võlausaldajatele, et müüb kümne aasta jooksul 50 miljardi euro eest riigifirmasid ja kinnisvara.

Mullu teenis TAIPED nelja erastamistehingu pealt 1,8 miljardit eurot.

Agentuuri ametnike andmetel jääb tänavune eesmärk (3 miljardit eurot) täitmata. Viivituse on põhjustanud kahed järjestikused üldvalimised, samuti turutingimuste halvenemine.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles