Mihkelson: minister Ligi arvamus oli kohatu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Postimees / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kirjutas oma Facebooki seinal, et suure rahalise kohustuse võtmist peaks arutama riigikogu täiskogu.

«Ma pole mingil viisil nõus rahandusminister Ligi arvamusega, et parlamendiarutelu on edevuse laat või juhmurite ajaviide. Sellist arvamust on kohatu kuulda parlamentaarse riigi ministrilt,» märkis Mihkelson.

«Euroopa Liidu asjade komisjon on väga esinduslik ja seaduste järgi kõigiti kohane paik parlamendi nimel valitsuse seisukohti arutama ja kinnitama, kuid sedavõrd põhimõttelised küsimused, nagu on näiteks ka suurte rahaliste kohustuste võtmine, peaksid jõudma riigikogu täiskogu ette,» kirjutas Mihkelson.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon alustas Hispaania programmi arutelu hommikul kell 10. Hispaania saab EFSFst 100 miljardit eurot pankade päästmiseks. Sellest 30 miljardit on kavas välja maksta otsekohe.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles neljapäeval, et kõiki abiprogrammidega seotud teemasid ei peaks arutama riigikogu suures saalis.

«Hispaania pangaprobleemi arutamist suures saalis ei saa välistada, ma ei ütle, et seda ei peaks täiskogu arutama, aga mu soovitus on: mitte minna liiga edevaks,» ütles Ligi.

«Sel teemal, ka Eesti panganduse teemal ei saa riigikogu arutelu olla väga professionaalne. Kui kaamerad on peal, siis pingutatakse rohkem kui vaja,» märkis rahandusminister.

«Ma kahtlen, et meie jaoks suhteliselt kauge riigi panganduse üksikasju arutatakse tõsiselt, aga see on riigikogu otsus,» ütles Ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles