Motorola tegi pooleteise kuuga 10 protsenti Google'i teise kvartali kogukäibest

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: SCANPIX

Google teise kvartali käive tõusis aastaga 35 protsendi võrra 9,03 miljardilt dollarilt 12,21 miljardi dollarini, vaatamata Motorola kahjumile tõusis ka firma kogukasum.

Eelmise aasta teises kvartalis oli Google’i kasumiks 2,51 miljardit dollarit, ehk 7,68 dollarit aktsia kohta, lõppenud kvartalis olid vastavateks numbriteks aga 2,79 miljardit dollarit ja 8,42 dollarit aktsia kohta, kirjutab New York Times.

Kuigi üldiselt ületas Google majandusanalüütikute ootusi, ollakse mures äsjaostetud Motorola üksuse pärast.

Motorola tulemusi hakati Google’i tulemuste seas arvestama mitte kvartali algusest, vaid alles 22. maist, mil ülevõtmine ametlikult lõpule viidi. Selle ajaga suutis Motorola küll teha umbes kümnendiku Google’i kogukäibest, kuid samas toota ka 233 miljonit dollarit kahjumit.

Google’i finantsjuht Patrick Pichette palus investoritelt aega, et Motorola korralikult toimiva allüksusena tööle saada, samas ei avaldanud ta tehnoloogiahiiglase tulevasi Motorolaga seonduvaid plaane.

Peale majandustulemuste avalikustamist tegid Google’i aktsiad läbi järsu tõusu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles