Microsoft teatas 492 miljoni suurusest kvartalikahjumist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Microsoft teatas esimest korda oma 16 börsil oldud aasta jooksul kvartalikahjumist. Negatiivne tulemus oli ette teada, kuna äsja kanti internetireklaami sektorist maha 6,2 miljardit dollarit.

Microsofti käive teises kvartalis oli 18 miljardit dollarit, mis küll kasvas eelmise aastaga võrreldes nelja protsendi võrra, kuid jäi napilt analüütikute prognooside keskmisele alla, kirjutab Reuters.

Umbes 540 miljonit dollarit saamata jäänud käibest kogutakse tarbijatelt ilmselt aga hiljem, kuna firma otsustas pakkuda Windows 7 ostjatele allahindlust Windows 8-le üleminekul.

Kui allahindlus kõrvale jätta, langes Windowsi müük aasta-aastalt vaid ühe protsendi võrra, mis ületas Windows 8 turuletuleku lävel ning maailmamajanduse kriiside taustal paljude analüütikute ootusi.

Kui jätta kõrvale 6,2 miljardi dollari mahakandmine, oli ka teenitud kasum oodatust suurem, ehk 67 senti aktsia kohta, Wall Street pakkus selleks 62 senti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles