Ministeerium saatis kooskõlastusringile eluasemevaldkonna rakenduskava

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) saatis neljapäeval kooskõlastusringile Eesti eluasemevaldkonna arengukava aastateks 2008–2013 2012. aasta ja 2013. aasta rakendusplaani, mille kohaselt eraldatakse MKM-ile mõlemal aastal 2,55 miljonit eurot.

Rakendusplaanis toodud tegevuste rahastamiseks on rakendusplaani järgi majandusministeeriumile sihtotstarbeliselt eraldatud vahendeid 2012. ja 2013. aastal 2 556 466 eurot, millest mõlemal aastal on 2 220 000 eurot suunatud lasterikaste perede kodutoetuse meetmele, 147 000 eurot hoonete energiatõhususe saavutamise ja eluasemefondi kvaliteedi tõstmiseks ning 189 466 eurot Kredexile meetmete rakendamise halduskuludeks, selgub rakendusplaani eelnõu seletuskirjast.

Renoveerimislaenu käenduste ja riiklikult tagatud eluasemelaenude laenukäenduste finantseerimiseks on vahendid eraldatud eelnevatel aastatel Kredexi sihtkapitali, samuti on mõningane jääk Kredexile eraldatud 2007. aastal omandireformi käigus tagastatud majade renoveerimistoetuse meetme eelarves ning mille jätkuvat rakendamist saab finantseerida eelarvejäägi arvelt.

Euroopa Regionaalarengu Fondi abirahadest on eraldis 2012. aastaks energiaauditite ja ehitise ekspertiiside ning ehitusprojektide koostamise toetuseks 319 558 eurot ning elanike teadlikkuse tõstmiseks elamute energiasäästlikkusest meetme rakendamiseks 95 867 eurot.

Fondi abirahadest on eraldis energiaauditite ja ehitise ekspertiiside ning ehitusprojektide koostamise toetuseks prognoosi kohaselt ammendunud kogu meetme eelarve piires 2013. aastaks ning elanike teadlikkuse tõstmiseks elamute energiasäästlikkusest meetmeks algselt planeeritud vahendid 95 867 eurot suunatakse ümber energiaauditite, ehitiste ekspertiiside ja ehitusprojektide toetamise meetmesse.

Lisaks esitas ministeerium kooskõlastamiseks aruande Eesti eluasemevaldkonna arengukava 2008–2013 täitmise kohta aastal 2011.

Majandusministeeriumi pressiesindaja Martin Miido ütles BNS-ile, et uue perioodi eluasemevaldkonna arengukava koostamise ettepanek jääb sügisesse.

Rakendusplaani eelnõu esitatakse kooskõlastamiseks riigikantseleile ning justiits-, rahandus-, sotsiaal-, sise- ja kultuuriministeeriumile tähtajaga 9. august.

Arengukava seire juhtgruppi kuuluvad MKM-i, sotsiaal-, sise-, rahandus- ja kultuuriministeeriumi, Sihtasutuse Kredex, Eesti Korteriühistute Liidu, Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liidu, Eesti Omanike Keskliidu, Eesti Üürnike Liidu ja Eesti Muinsuskaitse Seltsi esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles