Ligi kahtleb riigikogu võimekuses Hispaania abi arutada

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles valitsuse pressikonverentsil, et Hispaania abiprogrammi arutamist ei peaks viima riigikogu suurde saali, sest seal ei saa pidada professionaalseid debatte.

Ligi ütles, et kõiki abiprogrammidega seotud teemasid ei peaks arutama riigikogu suures saalis.

«Hispaania pangaprobleemi arutamist suures saalis ei saa välistada, ma ei ütle, et seda ei peaks täiskogu arutama, aga mu soovitus on: mitte minna liiga edevaks,» ütles Ligi.

«Sel teemal, ka Eesti panganduse teemal ei saa riigikogu arutelu olla väga professionaalne. Kui kaamerad on peal, siis pingutatakse rohkem kui vaja,» märkis rahandusminister.

«Ma kahtlen, et meie jaoks suhteliselt kauge riigi panganduse üksikasju arutatakse tõsiselt, aga see on riigikogu otsus,» ütles Ligi.

Õiguskantsler Indrek Teder ütles täna valitsuse istungil, et tema arvates peaks Hispaania abiprogrammile heakskiidu andma parlamendi täiskogu, mitte pelgalt Euroopa Liidu asjade komisjon.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon arutab Hispaania abiprogrammi reedel. Samal päeval peaks sellele allkirjad andma ka eurogrupi rahandusministrid.

Hispaania saab euroala riikidelt abi 100 miljardit eurot, millest 30 eurot soovib eurogrupp maksta välja otsekohe.

Valitsus kiitis Hispaania abiprogrammi heaks neljapäeval, so täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles