Nokia teise kvartali kahjum oli 1,5 miljardit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Elop
Stephen Elop Foto: Reuters / Scanpix

Nokia teise kvartali kahjum oli 1,5 miljardit eurot ehk kaheksa senti aktsia kohta võrrelduna 0,49 miljardi euro suuruse kahjumiga eelmise aasta teises kvartalis, teatas ettevõte börsile.

Nokia käive kukkus teises kvartalis 19 protsenti 7,54 miljardi euroni, aga mobiiltelefonide tootmisüksuse müük kukkus 26 protsenti nelja miljardi euroni.

Teises kvartalis müüd Nokia kokku 10,2 miljonit nutitelefoni, mis on 39 protsenti vähem kui aasta tagasi ning teenis nende müügilt 1,5 miljardit eurot ehk 34 protsenti eelmise aasta teisest kvartalist vähem.

Kokku müüs Nokia eelmises kvartalis 83,5 miljonit telefoni (-5 protsenti) ning teenis nende müügilt 2,29 miljardit eurot, mis on 11 protsenti vähem kui aasta tagasi.

Ettevõtte tegevjuht Stephen Elopi sõnul müüdi eelmises kvartalis neli miljonit Lumia telefoni ja paneb suuri lootusi sügisel müüki tulevatele telefonidele, mis hakkavad jooksutama operatsioonisüsteemi Windows Phone 8.

«Me usume, et Windows Phone 8 tulek saab olema Lumia jaoks tähtsaks katalüsaatoriks,» kinnitas Elop.

Nokia aktsia hind kerkis pärast tulemuste kvartalitulemuste avaldamist 1.519 euroni, mis on 10,8 protsenti eilsest sulgemishinnast kõrgem, aga suur osa (7,4 protsenti) tõusust toimus juba enne tulemuste avaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles