Valitsus lükkas töötuskindlustusmakse määra langetamise otsustamise edasi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus arutas neljapäevasel istungil töötuskindlustusmakse määra kehtestamist 2013. aastaks kolmele protsendile ning pidas vajalikuks otsustamine edasi lükata.

Eelnõu näeb ette tulevaks aastaks töötuskindlustusmakse määra kehtestamise kindlustatule kaks protsenti ja tööandjale üks protsent. Sellised maksemäärad tagavad 2013. aastaks töötukassale piisavad vahendid ning tagavad töötuskindlustuse süsteemi jätkusuutlikkuse, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo, jättes täpsustamata, miks valitsus otsustamise edasi lükkas.

Töötuskindlustusmakse määrad on püsinud muutumatuna alates 2009. aasta 1. augustist. Kindlustatu töötuskindlustusmakse määraks on praegu 2,8 ja tööandja töötuskindlustusmakse määraks on 1,4 protsenti, kokku 4,2 protsenti.

Tööturuteenuste ja -toetuste sihtkapitali ülekantavate vahendite määr on seotud töötuskindlustusmakse määraga, mistõttu lükkus töötukindlustusmakse määra kehtestamise otsuse edasi lükkumisega ka sihtkapitali ülekantavate vahendite määra kinnitamine edasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles