Usinaid elanikke häirib hooldamata naabruskond

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usinaid elanikke häirib naabruses lokkav hein.
Usinaid elanikke häirib naabruses lokkav hein. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kohtla-Järve Lõuna mikrorajoonis oma majaümbruste eest innukalt hoolitsevad elanikud pahandavad, et sealsamas kõrval on suured maa-alad umbrohtu kasvanud ja keegi ei kavatsegi seda niitma asuda.

Kohtla-Järve Sinivoore tänava maja 13 elanike sõnul on mõnes kohas rohi juba aastaid niitmata ja korteriühistute esimehed on selle küsimusega ka linnavalitsusse pöördunud, kirjutab Põhjarannik.

«Meile selgitati, et need maad kuuluvad riigile, aga meile on see suhtumine ikkagi arusaamatu,” ütleb Kohtla-Järve korteriühistute liidu juhatuse liige Jelena Mutonen. ”Kui see maa ei kuulu linnale, kas siis ei tulegi seda korras hoida? Kas meie peame sel juhul leppima sellega, et aknast paistab umbrohtunud väli?»

Riik ei eralda raha

Kohtla-Järve linnapea asetäitja Viktoria Tsventarnaja juhib tähelepanu asjaolule, et riik ei eralda kohalikule omavalitsusele raha riigimaa korrashoiuks. Sellegipoolest kannab linn need kulud ise ja kõikjal elumajade vahel koristatakse prahti ja niidetakse.
«Ent elamurajoonide piiril on suured maa-alad, võiks isegi öelda, et põllud. Need piirnevad reeglina valla maadega ja siin me tõepoolest ei niida – hoiame vahendeid kokku,» ütleb Tsventarnaja. «Raha ei jätku selleks, et igalt poolt niita. Ma ei näe mõtet nendel ääremaadel olevate põldude niitmises,» lisas ta.

Paar jalatäit maad

Omakorda on Viktoria Tsventarnaja rahulolematu sellega, kuidas mõned hoonete omanikud ja korteriühistud oma territooriume korras hoiavad ja muru niidavad. Aselinnapea sõnul saadab linnavalitsus iga päev pakkide viisi meeldetuletuskirju. «Positiivselt reageerib umbes 70 protsenti kirjade saajaist, ent mõned vaidlevad paari jalatäie maa pärast selle üle, kes seal niitma peab,» nendib Tsventarnaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles