Kas USS Security suudab sadama valve õigeks ajaks üle võtta?

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam
Sadam Foto: SCANPIX

Eile Tallinna Sadama turvahanke võitjaks kuulutatud Urmas Sõõrumaa turvafirma USS Security juht arvas alles 2 nädalat tagasi, et ettevõte ei pruugi jõuda sadama objekte õigeks ajaks üle võtta.

Sadama hanketingimuste kohaselt peab uus turvateenuse pakkuja võtma objektid oma valve alla 1. augustist. Hanke võitja kuulutati välja aga alles eile, jättes ettevalmistuseks paar päeva üle kahe nädala.

«Meil on kogemus Eesti Energia objektide ülevõtmisega ja see võttis minimum kuu aega,» sõnasUSS Security juht Sven Nuutmann E24-le 5. juulil.

Nuutmann avaldas arvamust, et paari nädalaga ei pruugi firma leida piisavalt palju töötajaid ning kohale ei pruugi jõuda ka vajaminev varustus.

Täna tunnistas ettevõtte avalike suhete juht Indrek Lindsalu, et «kui nii tõsised objektid tuleb üle võtta kahe nädalaga, on ajakava kahtlemata ülimalt pingeline.» Ta lisas, et tõsine töö juba käib, et sellega hakkama saada.

«Hetkel ei ole ülevõtmise täpsemad asjaolud ja ajakava veel läbi räägitud, kuivõrd lepingukõnelused on alles käivitumas.»

Praegu valvab sadamat G4S.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles