Londoni olümpiaks valmistub veel 2000 sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Olümpia maskott Wenlock
Londoni Olümpia maskott Wenlock Foto: SCANPIX

Briti kaitseministeerium valmistub võimaluseks, et peab läkitama olümpiamänge turvama veel kuni 2000 sõdurit – lisaks 3500 mundrikandjale, kes läinud nädalal G4Si poolt tekitatud auku täitma kutsuti

Olukorras, kus valitsus kahtleb üha enam G4Si võimes ülejäänud turvatöötajad kokku saada, ütlesid sõjaväe esindajad Financial Timesile, et valmistuvad aktiivselt 2000 sõduri läkitamiseks mängudele, kui see vajalikuks peaks osutuma.

Ametlikku taotlust kaitseministeerium siseministeeriumilt veel saanud ei ole, kui üks kõrge ametnik ütles: «Ettevalmistused käivad. See on varuplaan, sest alati tuleb valmis olla. Me eeldame, et seda pole vaja. Kui aga on, siis me oleme valmis.»

Valitsusest öeldi, et otsus tehakse ilmselt homme.

Kui lisajõud mängu tulevad, osaleb olümpia turvamisel kokku 19 000 sõjaväelast.
Samal ajal tunnistas G4S tegevjuht Nick Buckles Briti parlamendi alamkoja komitee ees, et firma lepinguline lubadus tagada Londoni olümpia tarvis üle 10 000 turvatöötaja lõppes «alandava krahhiga».

Buckles täpsustas, et tänase seisuga on olümpiaobjektidele suunatud vaid pooled lubatud turvatöötajatest.

Ühe kõrge julgeolekueksperdi hinnangul peab armee olema nüüd valmis veelgi suuremate nõudmiste rahuldamiseks: «Kuidas saab keegi valitsuses veel G4Si poolt väljakäidud numbreid usaldada?»

Buckles lubas parlamendile, et G4S maksab augutäiteks värvatud politseinike ja sõjaväelaste palgad, vajadusel ka elamiskulud. Ühtlasi lubas Buckles maksta boonuseid nendele sõjaväelastele, kes kutsutakse mänge valvama viimasel minutil.

G4Si aktsiad jätkasid kukkumist, kaotades eile oma väärtusest 6 protsenti. Alates läinud kolmapäevast on G4Si aktsia hind langenud 17 protsenti, firma turuväärtus on kahanenud 700 miljoni naela jagu.

Buckles kinnitas, et G4S on hüljanud plaanid taotleda Brasiilia jalgpalli MMi ja Rio olümpia turvamise lepinguid.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles