Inteli teise kvartali majandustulemused olid ootuspärased

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Inteli 2012. aasta teise kvartali käive oli 13,5 miljardit dollarit, puhaskasum 2,83 miljardit dollarit, mõlemad näitajad jäid varasemate prognooside piiridesse.
 

Intel prognoosis aprillis teise kvartali käibeks 13,1 miljonit - 14,1 miljonit dollarit, reaalne tulemus jäi 600 miljoni dollariga optimistlikuimale hinnangule alla, kirjutab Bloomberg.

Analüütikud olid aktsia kohta teenitava kasumi suuruseks hinnanud 52 senti, tegelik tulemus oli aga kahe sendi võrra suurem.

Koos teise kvartali tulemustega andis maailma suurim pooljuhtkiipide tootja teada ka oma teise poolaasta prognoosid, millega kärbitakse tugevalt varasemaid ootusi.
Kolmanda kvartali käibeks hinnatakse 13,8-14,8 miljardit dollarit ning brutomarginaaliks eeldatakse 63 protsenti, mis on 0,4 protsenti väiksem, kui lõppenud kvartali tulemus.

Prognoositavate tulemuste kärpimist selgitas Inteli finantsjuht Stacy Smith makromajandusliku keskkonna aina süveneva nõrkusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles