Swedbank keskendub kuludele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki tegevjuht Michael Wolf.
Swedbanki tegevjuht Michael Wolf. Foto: SCANPIX

Swedbanki emafirma Swedbank AB teise kvartali kasum oli oodatust parem, kuid tulevik on eurotsooni majanduse kehva väljavaate tõttu ebaselge ja kontsern kavatseb keskenduda kuludele, kirjutab Reuters.

«See kõik teeb korrektse kasumiväljavaate prognoosimise raskeks,» kirjutas ettevõtte tegevjuht Michael Wolf majandustulemuste kommentaaris. «Seetõttu planeerime me nõrka stsenaariumi ja keskendume kuludele,» lisas ta.

Swedbank kordas juba varem väljaöeldut, et kavatseb sel aastal kokku hoida umbes miljard Rootsi krooni (116 miljonit eurot), kuhu ei ole arvestatud personalikulude kahandamist.

Swedbank AB teise kvartali kasum langes 7,6 protsenti 3,162 miljoni Rootsi kroonini (368 miljoni euroni). Kontserni puhas intressitulu kerkis üks protsent 5,3 miljardi kroonini (616 miljoni euroni). Nii Rootsi krooni kui ka euro intresside langus avaldab intressituludele negatiivset survet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles