Nordecon esitas arbitraažikohtusse hagi Meremuuseumi vastu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadama avamine
Lennusadama avamine Foto: Raigo Pajula

Nordecon esitas Eesti Meremuuseumi vastu Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohtule hagiavalduse, milles nõuab Eesti Meremuuseumilt Tallinna lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimistööde eest seni võlgnetavat tasu.

Nordeconi rahalised nõuded Eesti Meremuuseumi vastu ületavad kaht miljonit eurot, sisaldades muuhulgas nii poolte vahel sõlmitud lepingu alusel teostatud ehitustöid ja teenuseid kui ka nõudeid Meremuuseumi vastu, millised on tekkinud seoses ehitajale põhjendamatult esitatud kuni 4 korda suuremate arvetega vee ja elektri eest ehitusperioodi vältel, teatas ehitusfirma.

Vesilennukite angaaride taastamine oli firma juhi Jaano Vinki sõnul ainulaadne ja keerukas nii hankijale kui ehitajale. Rekonstrueerimisprojekti käigus ilmnes vajadus mitmeid tehnilisi lahendusi täpsustada ning teha täiendavaid lisatöid, mida hankija ei osanud hanke ettevalmistamise käigus ette näha ja mis muutsid projekti tervikuna algselt kavandatust töömahukamaks ja ka kallimaks, kirjutas Vink pressiteates.

Nordecon on püüdnud teostatud töö eest tasumisel tekkinud küsimusi lahendada Meremuuseumiga kohtuväliselt mitmete kuude vältel, kuid see ei ole tulemust andnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles