G4S konkurendi hagist: see on kaotaja kibestumine

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ossip
Andrus Ossip Foto: Erakogu

G4S Eesti juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul on konkurendi USS Security meedias tehtud avaldused puhas kaotaja kibestumine.

«G4S Eesti on kasumile orienteeritud äriettevõte ning hind, mida oleme Eesti Raudteele pakkunud, sisaldab lisaks teenuse osutamiseks vajalikule ka turvaettevõtte enda ärihuvisid. Pakkusime Eesti Raudteele õiglast hinda ning oleme korduvalt selgitanud, millest see koosneb. Väited, et pakutud hind ei kata olulist osa teenuse osutamiseks vajalikest kuludest või ei võimalda maksta turvatöötajatele Eestis kehtivat miinimumpalka on jaburad ning kõlavad kaotaja kibestumusena,» edastas G4Si pressiesindaja E24-le.

Vastulause tuli Urmas Sõõrumaa turvafirma USS Security avaldusele, mille kohaselt pakkus turuliider G4S Eesti Raudtee turvahankel ebamõistlikult madalat hinda. USS Security vaidlustas G4Si hankevõidu riigikohtus.

USS väitis, et madala hinna pakkumine ei võimalda maksta turvatöötajatele isegi miinimumpalka ega teenida ettevõttel kasumit.

«G4S pole kunagi vassinud oma töötajate palkadega ning ei kavatse seda teha ka tulevikus – meie majandustegevus on alati läbipaistev olnud. Tuginedes andmetele, mida on jaganud meiega praegu Eesti Raudtee objektidel töötavad turvatöötajad, julgen öelda, et G4Sis hakkavad nad saama suuremat palka,» kirjutas Ossip vastulauses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles