Vihmane suvi segab põllumeeste tööd

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Selle aasta ebatavaliselt vihmarohke suvi on takistanud põllumajandustootjate tavapäraseid tegevusi. Seetõttu on põllumajandustootmisele esitatud nõuete tähtaegne täitmine keeruline.
 

Vastavalt Euroopa Nõukogu ja põllumajandusministri määrustele, tuleb põllumajandustootjatel hoida põllumajandusmaa heas korras ja muuhulgas tuleb rohumaad vähemalt üks kord enne 31. juulit niita või karjatada seal loomi.

Lisaks sellele tuleb põllumajandusmaal tehtavate tööde tegemisel lähtuda mulla harimiskindlusest. Põldu võib harida ajal, millal kasutatav tehnika ei jäta põllule harimissügavusest sügavamaid jälgi.

See suvi on aga erakordselt vihmane, mistõttu on nõuete täitmine 31. juuliks keeruline. Seepärast tegid põllumajandustootjaid esindavad organisatsioonid põllumajandusministrile ettepaneku tähtaja pikendamiseks kuni 20. augustini.

Aiapidajate sõnul räsivad tugevad hoovihmad ja tuul põlde ning peenraid, kõige halvemini on vihm mõjunud kartulisaagile ja maasikatele. Maasikakasvatajad on sunnitud koguni enamiku viimase nädala saagist maha kandma.

Sellajal kui Eestis on vihma rohkem kui küllalt, on USAs tänavu viimase 56 aasta kõige laiaulatuslikum põud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles