Yahoo juhiks saab Soome juurtega Marissa Mayer

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo uueks tegevjuhiks saab Marissa Mayer.
Yahoo uueks tegevjuhiks saab Marissa Mayer. Foto: SCANPIX

Raskustes Yahood hakkab ohjama Google’i pikaajaline tippjuht Marissa Mayer, kelle ema on Kauppalehti andmetel teist põlve ameerikasoomlane.

Kuigi peamiseks tegevjuhikandidaadiks pakuti meedias ettevõtte ajutist juhti Ross Levinsohni ning läbi käis ka Hulu videokeskkonna juhi Jason Kilari nimi, sai selleks siiski Google’is juhtivatel positsioonidel 13 aastat karjääri teinud Mayer, kirjutab CNET.

Yahoo on endale uut juhti otsinud alates maist, mil senine CEO Scott Thompson pidi oma CV võltsimissüüdistuste tõttu ametist lahkuma, Mayerist saab ettevõttes viimase viie aasta jooksul juba järjekorras viies tegevjuht.

Marissa Mayer on olnud väidetavalt seotud rohkem kui 100 Google’i toote arendusega, viimati juhtis ta Google Mapsi ja asukohateenuste üksust.

Riskikapitalisti Marc Andreesseni sõnul tähendab Mayeri uueks juhiks valimine, et Yahoo rõhub edaspidi ilmselt rohkem oma toodete arendamisele ning vähendab oma senist meediale orienteeritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles