Saaremaa ooperipäevad lähevad ilmast hoolimata täismajale

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukshotell Ekesparre Residents asub Kuressaare piiskopilinnuse kaitsevallil..
Lukshotell Ekesparre Residents asub Kuressaare piiskopilinnuse kaitsevallil.. Foto: Ekesparre Residents.

Eesti Kontserdi turundusosakonna juhataja Katrin Klein ütles, et hoolimata jahedatest ning vihmastest ilmadest on Saaremaa ooperipäevade piletid peaaegu läbi müüdud.

Klein ütles, et võib tunduda uskumatuna, ent Eesti inimene ostab piletid paar-kolm päeva enne. Tema sõnutsi pole sel aastal kehva ilma tõttu sugugi vähem pileteid müüdud kui viimastel väga soojadel suvedel.

Külastajate hulgas on Kleini sõnul nagu ikka väga palju soomlasi, ent eestlaste osakaal on tõusmas.

Otselennuga  Moskvast saabus Boeing 737-400 pardal Moskva Ooperiteatri Helikon 150-liikmeline trupp. Soolokontserte koos Tallinna Kammerorkestriga annavad nii Monica Groop kui Ain Anger, kammerkontserte Arete Teemets ja Koit Soasepp.

Ooperipäevi jääb nädalavahetusel lõpetama lastegala, kus tuleb esiettekandele Olav Ehala ja Leelo Tungla kirjutatud «Ood ooperisaarele», solistideks Ain Anger ja Ivo Linna.

Kuressaare lossihoovi on püstitatud hiiglaslik ooperimaja on taas kord märkimisväärselt suurem, kui varasematel aastatel. Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiteni sõnul mahutab ooperimaja tänavugi ligi 2000 vaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles