Olümpiafiasko võib maksta G4Si juhile töökoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si turvamehed olümpiastaadioni lähistel lõunat söömas.
G4Si turvamehed olümpiastaadioni lähistel lõunat söömas. Foto: SCANPIX

G4Si tegevjuht Nick Buckles ei pruugi oma toolile püsima jääda – pärast seda, kui Londoni olümpia peaproovil selgus tõsiasi, et turvamehi on tublisti puudu.

Firma nõukogu uus esimees John Connolly hoiatas aktsionäride üldkoosoleku künnisel küll «ülereageerimise» eest, kuid keeldus tegevjuhti otsesõnu toetamast.

Maikuus G4Siga liitunud Connolly ütles Financial Timesile: «Me ei tahaks teha midagi, mis lõhnaks kiire kasu järele, kuid kindlasti on õige arutada, kas praegused tippjuhid on firma tulevikku silmas pidades parimad.»

Ta lisas: «Mis iganes me otsustame, saab olema kogu firma huvides.»

Samal ajal teatas London 2012 esimees lord Coe, et mängude turvalisus G4S läbikukkumise tõttu ei kannata.

«Me teeme väga kõvasti tööd ja päästame selle olukorra – ohutuse osas kompromisse ei tehta,» ütles Coe eile BBC vahendusel.

Connolly vabandas läbikukkumise pärast ning ütles, et prioriteet on «teha, mis õige, ning võtta vastutus».

Esialgsete rehkenduste järgi läheb fiasko firmale maksma ligikaudu 50 miljonit naela, kuid Connolly tunnistas, et tegelik summa selgub võib-olla alles kuu aja pärast: «Lõplikust hinnangust on asi veel kaugel.»

Kui kell kukkus, jäi G4Sil mängudeks vajaka 10 500 turvatöötajat.

Augu peab täitma armee.

Hetkel töötavad olümpialepingu kallal üle 1000 G4Si mänedžeri, nädal tagasi oli neid ametis 600. Valvurite koolitus käib «ööpäevaringselt».

Connolly sõnutsi jäi G4S jänni avaldustega, mida laekus üle 100 000.

«See on keerukas leping: sa pead palkama inimesi väga ajutistele töödele. Ja sa pead otsima sobivaid kandidaate töötute ja üliõpilaste hulgast. Paljud saaksid lüüa kaasa vaid osalise koormusega,» ütles Conolly.

G4S on üks maailma suurimaid turvafirmasid, millel on üle 657 000 töötaja 125 riigis. Läinud nädalal kukkus G4Si aktsia 4 protsenti, firma väärtus langes 200 miljoni naela jagu.

Grupp korvab Briti kaitseministeeriumile sõdurite kasutamise kulud.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles