Nokia aktsia 18 aasta madalaimal tasemel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia Lumia 900 nutitelefonid.
Nokia Lumia 900 nutitelefonid. Foto: SCANPIX

Nutitelefonide Lumia 900 hinna alandamine USAs poole võrra kukutas Nokia aktsia hinna täna 3,3 protsenti peaaegu 18 aasta madalaimale tasemele.

Täna keskpäevaks oli Nokia aktsia hind langenud 3,25 protsenti 1,46 euroni, mis on selle madalaim hind alates 1994. aasta 11. oktoobrist.

USA suurim mobiilioperaator AT&T langetas Lumia 900 hinna poole võrra 49,99 dollarini, kirjutab Bloomberg. Apple’i mobiiltelefoni iPhone’i uusima mudeli ja Samsungi telefoni Galaxy S on samal ajal 199,99 dollarit.

Pohjola Banki analüütik Hannu Rauhala kirjutas täna avaldatus raportis, et Lumia telefonide müük võib selles kvartalis saada kannatada, sest nende telefonidega pole võimalik kasutada Microsofti uut tarkvara Windows Phone 8, mis peaks turule tulema aasta lõpuks. Müügile mõjuvad halvavalt ka ootused, et ettevõte toob neljandas kvartalis turule uued telefonid,

Nokia avaldab teise kvartali majandustulemused sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles