Microsoft lõpetab koostöö NBCga ja loob oma uudisteportaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: SCANPIX

Tarkvarahiid Microsoft on lõpetanud koostöö uudistekanaliga NBC, loobudes osalemast ühisettevõttes MSNBC, et luua oma online-uudistetalitus, teatasid ettevõtted pühapäeval.

«Meil on võimalus uuendustega edasi minna,» ütles MSN.com-i tegevjuht Bob Visse, kinnitades kuuldusi, et otsingud uue uudistetalituse mehitamiseks on alanud.

«Kui mõelda sellele, millega me Microsoftis ja Bingi rakenduse kallal tegelema hakkame, on otsus Microsofti jaoks igati mõistlik,» ütles Visse. «Me räägime tehnoloogia ja andmete kasutamisest info esitamiseks uuenduslikul viisil. Meie jaoks on seda raske teha, omades eksklusiivset ühel allikal põhinevat suhet konkreetse uudistepakkujaga.»

Senises ühisettevõttes oli NBC uudistetalitus MSN.com-ile ainus uudistepakkuja. NBC lubab MSN.com-ile uudiste pakkumist jätkata.

Tehingu tulemusena ostab NBC Microsofti 50-protsendilise osaluse MSNBC-s. Rohkem detaile tehingu kohta ei avaldatud.

MSNBC.com lehekülje külastajad suunatakse nüüdsest automaatselt aadressile NBCNews.com.
Microsofti samm tuleb ajal, kui teised netiettevõtted nagu Yahoo ja AOL on moodustanud olulisi liite uudistepakkujatega.

Yahoo lõi eelmisel aastal käed ABC News-iga, mille tulemusel tekkis digitaaluudiste maastikul suurvõim, Yahoo! News, mis on praegu USA uudisteportaalide hulgas külastatavuselt esikohal.
Microsofti samm toimub kõigest mõni päev pärast teadaannet töötajate koondamisest turunduse ja reklaami alal.

Ettevõte püüab niisuguste käikudega enda tegevusi prioriteetidele vastavaks kohandada. Ettevõte teatas 6,2-miljardilisest kärpest oma online-tegevustes.

Microsoft andis eelmisel nädalal teada, et kavatseb kärpida 2007. aastal toimunud digitaalse reklaamifirma AQuantive'i ostuga seotud kulusid.

Ettevõte kavatseb oktoobris välja tulla uue põlvkonna operatsioonisüsteemiga Windows 8 eesmärgiga tahvelarvutite ja nutitelefonide ajastul turul mõjuvõimsaks jääda.

«Aasta 2012 saab olema suurim toodete ja teenuste käivitamise aasta meie ajaloos,» ütles Microsofti tegevdirektor Steve Ballmer iga-aastasel elektroonikaseadmete tootjate kokkutulekul Torontos.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles