Analüütikud: kõige kasulikum oleks rahaliidust lahkuda Itaalial

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BofA Merrill Lynchi panga strateegid David Woo ja Athanasios Vamvakidis on analüüsi tulemusena jõudnud üllatavale järeldusele, et rahaliidust oleks kõige kasulikum lahkuda Itaalial.
BofA Merrill Lynchi panga strateegid David Woo ja Athanasios Vamvakidis on analüüsi tulemusena jõudnud üllatavale järeldusele, et rahaliidust oleks kõige kasulikum lahkuda Itaalial. Foto: SCANPIX

BofA Merrill Lynchi panga strateegid David Woo ja Athanasios Vamvakidis on analüüsi tulemusena jõudnud üllatavale järeldusele, et rahaliidust oleks kõige kasulikum lahkuda Itaalial ja Iirimaal ning kahjulik Saksamaal, Austrial, Soomel ja Belgial, kirjutab Bloomberg News.

Eurost loobumine aitaks analüütikute hinnangul parandada Itaalia konkurentsivõimet ja kiirendaks majanduskasvu. Ka Iirimaa võidaks samamoodi.

Saksamaale tähendaks ühisvaluutast loobumine majanduskasvu vähenemist ja riigivõlakirjade intressikulude kasvu. Sama kehtib Soome, Austria ja Belgia kohta.

Praegustest kriisiriikidest on kõige vähem eeldusi rahaliidust lahkumiseks Hispaanial, väidavad analüütikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles