Kaardimaksekeskus: võime saada trahvi

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakseid haldab Eestis Nets Estonia.
Kaardimakseid haldab Eestis Nets Estonia. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eile üle-Eestilisi kaardimaksetõrkeid põhjustanud kaardimaksekeskuse Nets Estonia juht Raivo Tinn teatas, et nende vastutus maksete toimimise osas on sätestatud lepingutes pankadega ning eile enam kui kahe tunni vältel esinenud tõrked võivad kaasa tuua ka trahve.

Kaardimaksekeskuse Nets Estonia juhi Raivo Tinni sõnul toovad tõrked kaardimaksetes kaasa trahve juhul, kui ületatakse lepingus määratud lubatavad normid. Lepingu tingimused kehtestavad Tinni sõnul kellaaegade kohta eri reeglid.

«Kriitiline aeg on iga päev 12-19 vahemikus,» selgitas ta. Et eilsed kaardimaksetõrked jäid just sellesse vahemikku on Tinni sõnul tõenäoliselt oodata trahve, vastavalt pankadega sõlmitud lepingutele.

«Trahvi suurus sõltub töötlemata jäänud tehingute arvust,» selgitas ta. Sealjuures võetakse tehingute arvu hindamiseks aluseks jooksva kuu või möödunud kuude keskmised.

Eile kella 13 ja 15 vahel tekkinud tõrgetest tuleneva trahvi suurust Tinn kommenteerida ei soovinud. «See ei ole avalik info.»

Nets Estonia 2011. aasta käive oli oli äriregistri andmeil 4,9 miljonit ning puhaskasum 2,23 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles