Kubilius: tuumajaama- referendum tekitaks segadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius
Leedu peaminister Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius hoiatas neljapäeval seimiliikmeid, et kui nad algatavad tuumajaama küsimuses rahvahääletuse, raskendaks see Leedu kõnelusi Visaginase tuumajaama ehitamises osaleda kavatsevate partneritega.

Peaminister nimetas seda tuumajaama küsimuse politiseerimiseks lähenevate valimiste eel.

«Praegusel hetkel ei aita rahvahääletuse korraldamise algatamine kaasa ülimalt olulise Visaginase tuumajaama arendamisele ja tekitab lisapingeid kõnelustel regionaalsete partneritega,» selgitas peaminister neljapäeval raadiojaamale Žiniu Radijas.

Leedu seim peab esmaspäeval erakorralise istungi, et arutada tuumajaama küsimuses rahvahääletuse korraldamist. Selle algatajad soovitavad pidada referendumi koos parlamendivalimistega 14. oktoobril.

Kubilius tuletas ka meelde, et rahvahääletuse korraldamise algatajatel on õnnestunud koguda ainult 46 000 toetusallkirja, kuigi referendumi algatamiseks läheks vaja 300 000 toetusallkirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles