Steve Ballmer: Microsofti juhtimine on raske töö

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Microsofti juhtimine on raske nagu laste kasvatamine, rääkis ettevõtte juht Steve Ballmer intervjuus Forbesile.

Te olete 12,5 aastat juhtinud Microsofti. Kuidas see on olnud? Kuidas te ise olete selle aja jooksul muutunud?

Raske on olnud, see on nagu laste kasvatamine. Aastal 2000 oli internet lapsekingades. Äri täna on väga erinev ja palju konkurentsitihedam kui siis. Muidugi on ka Microsofti suurus täna teine, meie tulud on kolmekordistunud. Xboxi polnud aastal 2000, Bingi ei olnud, Skype`i samuti.

Aastal 2000 rääkisid inimesed endiselt, et Microsoftist ei saa kunagi nn ettevõtete firma. Täna paljud inimesed imestavad, et me oleme ikka veel jaetarbijatele suunatud.

Ettevõte on samuti 12 aastaga muutunud. Mul on olnud võimalus juhina kasvada ja muutuda. Me oleme täna palju mitmekesisemad nii toodete poolest kui ka ettevõtte tulude poolest. See on olnud äärmiselt põnev aeg.

Kas te igatsete ka Bill Gatesi? Kui sageli te temaga üldse räägite?

Jah, igatsen küll. Kuid tema on läinud, nüüd on juba neli aastat selles, kui Bill on ettevõtte igapäevaelust eemal ja kuus aastat sellest, kui ta oma lahkumisest teatas. Asjad hakkavad muutuma, kui teatad oma lahkumisest. Nii et ma võina öelda, et Bill on poole minu ametiajast olnud juba ettevõtte igapäevaasjadest eemal.

Bill on majas päeva või kaks kuus, teeme ajurünnakuid, arutame plaane ja ideid. E-mailitsi suhtleme küll üsna regulaarselt. Kuid kindlasti on see osa-ajaga töö. Meil ei ole sõltuvust üksteisest, juhime äri iga päev. Aga jah, ta on kõige hämmastavamalt nutikas inimene, keda ma tean ja meil tulevad koos asjad hästi välja. Muidugi ma igatsen tema järgi.

Aga kas te Steve Jobsi ka igatsete?

Ma pole temaga kunagi koos töötanud.

Ma mõtlen, et kas te igatsete teda kui omaette nähtust teie tööstusharus?

Ei…

See ei ole trikiga küsimus.

Apple tegi Steve Jobsi juhtimise all head tööd ja nad teevad seda praegugi. Muidugi oli see väljakutse meile. Kui kaua see veel kestab? Ma ei tea. Steve tegi uskumatut tööd, Apple tegi ja Microsoft teeb ka. See on tore, kuid saad hulga inimesi panna ennast ületama – teha asju paremini, leiutada paremini, paremini klientidele pakkuda ja paremini inimesi uute trendideni juhtida.

Loe kogu intervjuud siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles