Tehnoloogiasektor on kaotamas oma võitmatuse sära

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: SCANPIX

Lootused, et tehnoloogiasektor jääb majandustormidest puutumata, on kadumas.

USA suurimad riist- ja tarkvarafirmad alates Intelist ja IBMist, kuni Microsoftini hakkavad järgmisel nädalal avalikustama oma teise kvartali majandustulemusi. Siiani lekkinud info kohaselt põhjustavad need investoritele ilmselt suuri pettumusi, kirjutab Reuters.

Ainukese suure tehnoloogiafirmana särab teiste seas Apple, mille aktsia on juulis tõusnud 4 protsendi võrra ning mis loodab oma niigi eeskujulikke majandusnäitajaid veelgi parandada uue iPhone’i turule toomisega.

Üldine langus hõlmab aga ka Aasiat – kuigi Samsung teenis eelmises kvartalis rekordilise kasumi, oli firma käive alla ootusi, ning Lõuna-Korea tehnoloogiahiiglase aktsia on alates maist langenud lausa viiendiku võrra. Oma eeldatavaid käibe- ja kasuminumbreid on teiste seas kärpinud ka Lenovo, LG, Sony ja Panasonic.

Aasta teise poole tehnoloogiasektori tulemuste ennustamine jagab analüütikud kahte leeri. Optimistid näevad kolmandal kvartalis oodatavat turu uute toodetega üleujutamist tehnoloogiasektori kasvu tagajana, pessimistid kardavad aga, et majanduskriisi süvenedes on paljud suurkorporatsioonid sunnitud järsult oma IT-eelarveid kärpima. See aga vähendaks mitmete neist sõltuvate tehnoloogiafirmade majandusnäitajaid veelgi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles