Viis soovitust, kuidas edukalt eksida

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hirm eksida ei kaitse vigade eest, vaid takistab arengut ja kahandab eduvõimalusi. Liiga palju eksimusi mõrandab usalduse ja liiga vähe ei luba sel tekkidagi.

Kuidas saada professionaalseks eksimusmeistriks, vahendab Pärnu Konverentside ajaveeb.

Ei tohi lasta vigadel endast võitu saada. Churchill on öelnud, et julgus on liikumine ühest veast järgmiseni kaotamata entusiasmi.

Ära teeskle, et tead midagi, mida sa tegelikult ei tea. Selle asemel teadusta enda teadmatust. Võib öelda, et sa pole näiteks turundusmeeskonda varem juhtinud, kuid arvad, et oled selleks valmis. Eksimine on lihtsam, kui teised teavad, et sa tegelikult ei tea.

Tähista nii võite kui eksimusi. Vigade tähistamine ehmatab inimesi ja on seepärast lõbus. Eksimustest pajatamisel on ka hariv funktsioon ning keskendudes ainult võitudele võib kiiresti külge jääda ülbiku maine.

Vigade eest ei saa põgeneda. Peale eksimuse tunnistamist, alusta lauset sõnadega: järgmisel korral. Kui vigadest ei õpita, siis on see eksimus.

Ära kurda. Vabanduste otsimine näitab meid nõrgana. On parem enda vigasid tunnistada, enne kui keegi teine neist elust suurema mulli puhub.

Kõik kardavad eksida. Kuid küsida võib vastupidi - mis saab siis, kui eksimusi polegi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles