Norra naftatootjad loodavad streigi lahendamisel valitsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra naftapuurtorn Põhjameres.
Norra naftapuurtorn Põhjameres. Foto: SCANPIX

Norra naftafirmade juhid pöördusid esmaspäeval valitsuse poole, et lahendada sadade töötajatega peetav pensionivaidlus, mis viib tootmise katkestamiseni maailma suuruselt kaheksandas naftaeksportijariigis.

Norra valitsus kinnitas ametlikult, et streigi tõttu peatatakse teisipäeval nafta ja gaasi tootmine, kuna tööandjate ja ametiühingu kõnelused naftatööliste palga ja pensioni üle ei olnud andnud tulemusi.

Uudis tõi kaasa toornafta hinnatõusu. Ametiühingud kinnitasid, et ei tagane nõudmistest, kuigi tööandjate sõnul on 24. juunil alanud streik läinud tööstusele maksma kümneid miljoneid eurosid päevas.

«Kindlasti on võimalik, et valitsus sekkub,» ütles Norra Naftatööstuse Ühenduse (OLF) pressiesindaja Eli Ane Nedreskaar.

Tootmine peatatakse esmaspäeva keskööl, ütles nafta- ja energeetikaministeeriumi pressiesindaja Haakon Smith-Isaksen varem päeval. Streigi tõttu peatub kogu Norra naftatootmine, eksport peatub siis, kui varud on ammendatud, lisas ta.

Streik hõlmab naftatootmist kogu Norra mandrilaval, kus tegutseb umbes 50 firmat, nende seas Statoil, BP ja Royal Dutch Shell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles