Snorase eksomanik Baranauskas kardab Leedule väljaandmist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotistunud Snoras panga president Raimondas Baranauskas Londoni kohtust lahkumas.
Pankrotistunud Snoras panga president Raimondas Baranauskas Londoni kohtust lahkumas. Foto: SCANPIX

Suurbritannias redutav Snorase panga üht eksomanikku Raimonas Baranauskast esindav advokaat Irmantas Dobilas ütles, et tema klient kardab Leedule väljaandmist, kuna ei usu, et seal ootaks teda õiglane kohtupidamine.

«Kes tahaks Leedu kohtusse ilmuda pärast Leedu tehtud avaldusi ja kommentaare,» küsis jurist retooriliselt ajalehes Lietuvos Rytas.

«Baranauskas ei soovi Leedule väljaandmist. See on kaitseabinõu, mida ei saa pidada kriminaalkoodeksi rikkumiseks,» kommenteeris Dobilas.

Mais kahekordistas Leedu prokuratuur nõuded Snorase ekspomanike Vladimir Antonov ja Raimondas Baranauskase vastu. Prokuratuuri väitel on Antonov ja Baranauskas omastanud umbes 1,7 miljardit litti.

Mais väljastas prokuratuur ka juba kolmanda Antonovi ja Baranauskase Euroopa vahistamiskorralduse. Snorase pankrotihalduri nõudel on Briti kohus andnud loa külmutada Antonovi varasid 492 miljoni euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles