Tööstur: sobiva töötaja otsimine võib võtta pool aastat

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag
Jaan Puusaag Foto: Liis Treimann

Ehitusvahtude tootja Krimelte tegevjuht Jaan Puusaag ütles, et kriisiajaga võrreldes on tööotsijate hulk selgelt vähenenud, mistõttu on häid töötajaid keerulisem leida.

«Kindlasti tahaks, et oleks suurem valik - mõnda väga spetsiifilsse ametisse sobiva inimese leidmine võib võtta kuni pool aastat,» osutas ta, tuues näitena ehituskeemia tootejuht ekspordi suunal.

Ta selgitas, et arvestades Eesti orienteeritust ekspordile, napib kindlasti inimesi, kellel oleks rahvusvaheline kogemus, mistõttu tuleb ise ettevõtjaid koolitada. «Selles osas võiks meie otsingu geograafia olla kindlasti laiem kui me seni üldse harjunud oleme mõtlema,» märkis ta ning tunnistas, et palkade tõusuks on kindlasti kerge surve olemas.

Puusaag toonitas, et olukord on kindlasti ka väga erinev sõltuvalt töö keerukusest ja ootustest kvalifikatsioonile. «Aga ikka ja alati on hinnatud töölised, kes teevad kohusetundlikult tööd, on lojaalsed ja võtavad koju minnes kaasa ainult oma isiklikud asjad,» märkis ta.

Krimelte on Eesti kapitalil pőhinev vuugihermeetikute ja ehitusvahtude tootja. Ettevõte tegutseb aastast 1994, tootmist alustati Eestis 1998.

Konjunktuuriintstituudi poolt korraldatud küsitlusest selgub, et kolmandik ehitus- ja tööstusettevõtete juhtidest näeb probleemiks kvalifitseeritud tööjõu puudust Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles