Microsofti uue finantsaasta algus ei tõota head

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer.
Microsofti tegevjuht Steve Ballmer. Foto: SCANPIX

Firma tõenäoliselt ühe tähtsaima finantsaasta esimene nädal oli inetu – esmaspäeval maha kantud 6,2 miljardit dollarit läheb ilmselt kirja küll veel neljanda kvartali tulemuste alla, kuid mõjutab ka firma uue aasta käekäiku.

Microsoft on ette võtnud suure riski, investeerides tohutuid summasid Apple’i ja Google’iga konkureerimiseks aladel, mis ei ole firmale tuttavad, või kus senini on konkurentidele selgelt alla vannutud. Näiteks tuuakse turule Surface’i tahvelarvutid ning maetakse raha Bingi, kirjutab Reuters.

Samas vihjab internetireklaami äris miljardite dollaritega kõrbemine, et võib-olla peaks Microsoft jääma siiski oma liistude juurde ning arendama pigem oma hästituntud ja populaarseid tarkvaralahendusi.

Kuigi maailma suurima tarkvarafirma tegevjuht Steve Ballmer on oma tosina firma eesotsas asutud aasta jooksul saanud pideva kriitikasaju osaliseks, võib 16 börsil oldud aasta esimene kvartalikahjum ning võetud küsitava väärtusega riskid talle töökoha maksma minna.

«Ma ei usu, et Ballmer oma kohal veel kaua jätkab, kuigi see on teema, mille üle on Wall Streetil juba aastaid spekuleeritud,» ütles Reutersile anonüümseks jääda soovinud Wall Streeti analüütik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles