Eestist oodatakse järgmist miljardi-dollari äriideed

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Euroopa juhtiv riskikapitalifond Creandum teatas Baltikumis kanna kinnitamisest. Regiooni investeerimisnõuniku Andris K. Berzinsi sõnul tuleb Baltikumi järgmine miljardi-dollari äriidee suure tõenäosusega Eestist.

Creandum on keskendunud start-up’idesse varajases staadiumis investeerimisele, muu hulgas toetati omal ajal nüüdseks miljardeid dollareid väärt Rootsi päritolu muusikakeskkonda Spotify’d. Fondi käsutuses on umbes 210 miljonit eurot ning ollakse suunatud peamiselt Põhja-Euroopa turule.

Creandum erineb Berzinsi väitel teistest riskikapitalifondidest selle poolest, et keskendub start-up’ide varasele toetamisele ja intensiivsele koostööle nendega, mistõttu ongi see esimene suurem riskifond, mis Balti regiooni astub.

«Tavaliselt alustab Creandum finantseerimist väikselt – sadade tuhandete eurodega, kuna fondi eesmärk on olla esimene firmaväline investor. Firmade ja nende kapitalinõudluse suurenedes võime aga jätkata miljonite eurode investeerimisega,» lisas ta.

Riskikapitalifond hakkab investeerimisnõuniku sõnul Eestist otsima peamiselt innovatiivseid tehnoloogiaid ja intrigeerivaid ärimudeleid kasutavaid start-up’e, eelistatult mõlemat koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles