Leev Kuum: Eesti majandus liigub stabiilselt keset miinivälja

Enn Tosso
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKI juhtivteadur Leev Kuum.
EKI juhtivteadur Leev Kuum. Foto: Priit Simson.

Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum kirjeldas Eesti majandust kui stabiilset, ent keset miinivälja liikuvat.

«Eesti on liikunud kriisi ületamise suunas, ehkki kriisieelset taset veel saavutanud ei ole,» ütles juhtivteadur

Ta tõi välja olulise aspektina eratarbimise kasvu, mis parandab majandusolukorda riskidele vaatamata. Seega on ekspertide arvates Eesti majanduse olukord kirjeldatav mitte kui hea, ent tugevalt rahuldav.

Eesti eksport on 12 miljardit eurot ning poole aasta kasv on pool miljardit. Samuti viitas Kuum sellele, et palgasurve kasvab, mistõttu palgad tõusid poole aastaga 2,7 protsenti.

Kuum tõi välja ka, et maailmamajandus on kahanenud ainult 2009. aastal, järgnevatel aastatel tõusis majandus 3,5-5,3 protsenti.

Eesti majanduse probleemidest rääkides tõi Kuum välja kaks kõige olulisemat: nõudluse vähesus ning kvalifitseeritud tööjõu puudus – eriti teravalt annab see tunda ehituses ning tööstuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles