Kristjan Hänni likvideerib investeerimisfondi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Hänni.
Kristjan Hänni. Foto: Egert Kamenik

Investeerimisfirma Kawe Kapitali nõukogu otsustas eelmisel nädalal likvideerida Kawe investeerimisfondi ja on esitanud vastava taotluse finantsinspektsioonile.

Fondijuhi Kristjan Hänni sõnul on likvideerimise põhjuseks alates 1. juulist jõustunud Euroopa Parlamendi Nõukogu direktiiviga kehtestanud nõuded, mis oleks nõudnud niigi kahjumliku väikese fondi jaoks liiga suuri kulutusi.

«Oleks pidanud looma ühe lisatöökoha,» ütles Hänni. Hänni sõnul võttis ta fondi  juhtimise üle 2008 aastal ja kaalus juba siis ühe võimalusena selle likvideerimist, aga finantskriisi mõjul järsult langenud väärtusega varade likvideerimine oleks investorite jaoks olnud äärmiselt ebasoodne.

«See ei oleks olnud investorite suhtes aus,» ütles fondijuht.

Kawe investeerimisfond on väike fond, mille varade maht on 1. juuli seisuga 215 796 eurot ning fondil on 26 osakuomanikku, kes on peamiselt seotud Kawe Kapitali omanikeringiga.

Kawe Kapitali eelmise aasta majandusaruande kohaselt kujunes Kawe investeerimisfondi tootluseks 2011. aastal -17,2 protsenti. Fondiosakute selle aasta tootluseks on 5,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles