Intel võitleb Euroopa Üldkohtus miljarditrahviga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon mõistis kolm aastat tagasi maailma suurimale pooljuhtkiipide tootjale 1,06 miljardi euro suuruse trahvi. Inteli väitel põhines toonane süüdistus peaasjalikult aga ebaadekvaatsetel andmetel, ning suurfirma vaidlustas selle Euroopa Üldkohtus.

Trahv määrati Intelile oma pikaaegse rivaali AMD takistamise tõttu. Konkurentsimoonutamist uuriti kaheksa aastat ning tegu on maailmas siiani suurima firmale määratud trahviga, kirjutab Reuters.

Süüdistuse kohaselt pakkus Intel kogu uurimise all oldud aja jooksul erinevatele personaalarvutitootjatele nagu Dell, Hewlett Packard, NEC ja Lenovo oma komponentide kasutamisel hinnaalandust, maskeerides seda samas erinevatel viisidel avalikkuse eest.

Euroopa Komisjoni hinnagul oli tegu illegaalse ärivõttega, mis sidus kliente ja pani konkurendid ebavõrdsesse olukorda.

Inteli arvates arvestati kohtuotsuse langetamisel aga liiga palju firma klientide subjektiivsete kommentaaridega, hoidudes samas tõendite objektiivsest analüüsist.

Euroopa Üldkohtu vastavat otsust on oodata lähikuudel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles