Toshiba ei kavatse 87 miljoni dollari suurust trahvi maksta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba tegevjuht Norio Sasaki.
Toshiba tegevjuht Norio Sasaki. Foto: SCANPIX

Toshibat ning mitut teist LCD paneelide tootjat süüdistati kokkulepitud hindadega konkurentsi moonutamises. Kuigi pea kõik teised tootjad olid määratud karistustega nõus, on Toshiba otsustanud firmale määratud 87 miljoni dollari suuruse trahvi kõrgemasse kohtuinstantsi edasi kaevata.

Tarbijatele, kes antud tsiviilhagi California kohtus algatasid, mõisteti valurahana 70 miljonit dollarit, 17 miljonit tuleks Toshibal maksta enda LCD paneele kasutavatele ekraanitootjatele, kirjutab Reuters.

Jaapani tehnoloogiafirma ise ei näe endal mingit süüd ning on nõus õigluse jalule seadmiseks läbima kõik vajalikud kohtuinstantsid.
«Kuigi me austame kohtu nähtud vaeva, leiame me ikkagi, et langetatud otsus on väär,» ütles Toshiba esindaja.

LCD paneelide tootjate kokkumängu hinnapoliitika kujundamisel tõestasid süüdistajate poolt rohkem kui 60 salajase kokkusaamise kohta kogutud andmed. Kokkuleppehindadega tekitati USA tarbijatele väidetavalt miljardeid dollareid kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles