EKP töötajad kurdavad koormuse ja stressi üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa keskpank
Euroopa keskpank Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpangal (EKP) on eurokriisi tõttu probleeme ka omaenda seinte vahel: kaader on vihane töökoormuse kasvu pärast.

EKP töötajate ametiühing Ipso kirjutas panga presidendile Mario Draghile kirja, milles hoiatab üha sagenevate pikaajaliste puudumiste ja stressist tulenevate haiguste eest.

Ipso nõuab, et pank värbaks kaadrit lisaks.

Ametiühing on uurinud töötajate koormust ja tööaja pikkust ning rõhutab, et väga paljud kurdavad ülekoormuse üle.

Ipso president Marius Mager ütles: «Kriis kestab juba viiendat aastat ning lõppu pole näha. Alates Lehman Brothersi kokkuvarisemisest on töökoormus [EKPs] pidevalt kasvanud. Kriisi käigus on sellest kujunenud permanentne situatsioon, mille mõju töötajatele on märgatav. Tänaseks on töökoormus hakanud käima selgelt üle jõu.»

EKP töötajad osalevad mitmetel nn troika missioonidel riikidesse nagu Kreeka, mis on ELi abipaketi peal.

Samal ajal on EKP vastutusala veelgi laienemas, kuna ELi liidrid otsustasid juuni lõpus, et EKP peaks võtma keskse rolli euroala pangandusjärelevalves.

«EKPs napib juba praeguste ülesannete tarvis töötajaid, rääkimata siis uutest ja üha tähtsamatest ülesannetest!» hoiatab Ipso Draghit.

Osaliselt süüdistab Ipso töötajate nappuses ka euroala riikide keskpanku, mis pidavat EKP ressursse «selgelt piirama».

Ipso nõuab Draghilt tõotust, et töötajaid ei palgata juurde üksnes uute ülesannete tarvis, vaid ka «kergendamaks olemasoleva kaadri koormat».

EKP juhatus kaalub värbamist puudutava avalduse esitamist panga nõukogule, rõhutades samas: «EKP kui Euroopa institutsioon peab jätkuvalt väga oluliseks oma ressursside heaperemehelikku kasutamist.»

Mager ütles: «Nõukogule on tehtud ettepanek tõsta töötajate arvu. Me kardame, et töötajate arvu suurendatakse vaid sümboolselt – peamistes kriisiga seonduvates valdkondades.»

Ipso esindab ligikaudu 40 protsenti EKP 1200 täisajaga töötajast.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles