Kauppalehti: Rail Baltic on soomlastele üha tähtsam projekt

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteeliiklus.
Raudteeliiklus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Seoses Euroopa Liidu 2015. aastal jõustuva väävlidirektiiviga on Rail Baltic projekt muutnud üha olulisemaks, kirjutab Kauppalehti.

Meretransport muutub seoses 2015. aastal jõustuva väävlidirektiiviga  ligi 35-40 protsenti kallimaks, kirjutab Kauppalehti. Seega on raudteeühendus Rail Baltic  Tallinnast Varssavini muuhulgas ka paljude Soome ettevõtete jaoks üha olulisemaks projektiks.

Soomlaste jaoks suureneksid väävlidirektiivist tulenevalt  kulutused kaubavedudele hinnanguliselt 600 miljoni euro võrra aastas. Nii pakuks raudteeühendus Tallinnast Varssavini alternatiive ning võimaldaks suurendada kaubavahetust Kesk-Euroopa ja Baltimaadega ning tõhustada konkurentsivõimet.

Balti riikide valitsused on Rail Baltic projekti heaks kiitnud ning edasi tuleb oodata Euroopa liidu 2014. aasta eelarvekõnelusi. Euroliidu transpordivolinik Siim Kallas on rääkinud ELi võimalikust kuni 85-protsendini ulatuvast rahastamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles