Raskustes Küpros võtab üle ELi eesistujakohustused

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose lipp
Küprose lipp Foto: SCANPIX

1. juulil ELi eesistujariigiks saav Küpros võtab juhtohjad üle tingimustes, kus jätkuvalt valitseb mure majanduse aeglase taastumise ning euroala võlakriisi pärast, teatas Euroopa Komisjon.

Liikmesriigid peavad kooskõlastama oma eelarved ELi tasandil kokkulepitud piiridega, soodustades samal ajal ka majanduskasvu, seisab komisjoni tetes. Järgmise kuue kuu jooksul keskendub Küpros meetmetele, mis edendavad nende eesmärkide saavutamist.

Üheks põhiülesandeks on saavutada kokkulepe komisjoni ettepanekute osas, mis käsitlevad ELi eelarvet aastatel 2014–2020. Eelarves pannake paika ELi keskmise tähtajaga prioriteedid: majanduskasvu kiirendamine, töökohtade loomine ja konkurentsivõime parandamine.

Oma eesistumisperioodil jätkab Küpros ELi liikmesriikide majanduspoliitika koordineerimise täiustamist ning järelevalvet liikmesriikide eelarvete üle, et need püsiksid kokkulepitud piirides.

Samuti on üheks prioriteediks investeerimine programmidesse, mis loovad uusi ja paremaid töökohti ning aitavad inimestel (eriti töötutel ja noortel) omandada asjakohased oskused.

Jätkatakse aktiivsemat ja tervislikumat elustiili edendavate ning Euroopa rahvastiku vananemisega seotud probleeme käsitlevate programmide elluviimist.

Küpros on viies euroala riik, mis on väljastpoolt rahalist abi küsinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles