Vahter: uus Tallinna ehitusmäärus detailplaneeringute menetlemist ei lihtsusta

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes soovib unikaalset võimalust ehitada elamu otse lennukite maandumise või õhkutõusu tra­jek­toorile, võib seda veel teha, sest Männi elurajoonil on detailplaneering.
Kes soovib unikaalset võimalust ehitada elamu otse lennukite maandumise või õhkutõusu tra­jek­toorile, võib seda veel teha, sest Männi elurajoonil on detailplaneering. Foto: Margus Ansu

1Parnter Kinnisvaragrupi juhatuse esimees Martin Vahter ütles E24-le, et ta ei usu nagu Tallinna uue ehitusmääruse jõustumine detailplaneeringute protsessi oluliselt muudaks.

Tema sõnutsi võtab praktikas Tallinna detailplaneeringute menetlemine ikka aega aastaid. «Kuna nõuded lõpptulemusele - kooskõlastatud joonised ja seletuskirjad - ei muutu, ei ole ka vahet millises etapis joonised tehakse. Piltlikult öeldes ei ole vahet, kas tõmban nööri majast põõsani või põõsast majani,» ütles Vahter.

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule uue Tallinna linna ehitusmääruse eelnõu, kus ühe peamise muudatusena loobutakse detailplaneeringu eskiisi koostamise nõudest. Linnavalitsuse väitel muudab see detailplaneeringute tegemise kiiremaks ja läbipaistvamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles