Mida kodutöötajad tegelikult tööajal teevad

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Citrix`i vastne uuring näitab, et paljud kodus töötavad tegelevad vargsi samal ajal ka muude tegevustega.

Uuringus osales 1013 Ameerika kontoritöötajat, kes hetkel töötasid kodunt kaugtöövormis. Selgus, et 43 protsenti neist vaatas televiisorit ja iga viies mängis «töö ajal» videomänge. Hullem veel – kodutöötaja ei pruugi isegi töö ajal kaine olla – lausa 24 protsenti tunnistasid, et võtsid töö ajal ka napsu. 26 protsenti väitsid, et teevad töö ajal uinakuid, 35 protsenti tegelesid majapidamistöödega ja 28 protsenti kokkasid töö kõrvalt perele õhtusööki, kirjutab Businessweek.

Kuid hoolimata nendest segajatest on kaugtöötajad tegelikult produktiivsemad kontoris töötavatest kolleegidest, näitab Stanfordi ülikooli poolt tehtud uuring.

Jack M. Nilles, konsultatsioonifirma Jala International asutaja ja juht ütleb, et pole mingit vahet, kas kodus töötaja magab töö ajal või keedab suppi, kui ta saab oma töö tehtud ja tulemused saavutatud. Ta lisab, et kaugtöö mõte töötaja vaatevinklist on, kuidas sobitada töö tegemine ülejäänud eluga, mitte vastupidi nii nagu toimub traditsiooniliselt kontoris.  

Sharon Davis, kes juhib veebisaiti 2work-at-home.com ja töötab kodus, ütleb, et kõik sõltub sellest, millised on kokkulepped tööandjaga ja ootused töötajale. «Kui teil on vabad käed teha tööd millal iganes ning oluline on vaid, et see saaks õigeks ajaks tehtud, siis ei ole vahet, kas vaatate hommikuti telekat või mitte,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles