Ka juhitööd tuleb müüa

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV-Online Estonia juhatuse liige Agu Vahur
CV-Online Estonia juhatuse liige Agu Vahur Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigiasutused peaksid enam kasutama juhiotsinguteks sihtotsingut ja rohkem pakutavat tööd «müüma», mitte lootma vaid avalikele konkurssidele, ütles PARE juhatuse esimees Milvi Tepp.

Senise värbamise praktika taga tundub tema sõnul olevat arusaam, et avaliku sektori  juhtide ametikohad on juba iseenesest nii atraktiivsed, et aktiivseid pakkumisi ei ole vaja teha.

Osad riigiasutused ja –ettevõtted tunduvad aga juhikandidaatidele atraktiivsemad. Tepi sõnul sõltub juhiotsingute õnnestumine suuresti juhitavast valdkonnast ja sellest, milline on ühiskonna suhtumine sellesse. «Kui teisalt tundub mitmete avaliku teenistuse tippjuhtide ametikohtadele mõeldes, et peamiseks edukuse kriteeriumiks või kompetentsiks on praktikas poliitiline teadlikkus. Ülejäänud juhtimiskompetentsidel ei pruugi suurt rolli ollagi,“ ütles Tepp.   

CV Online juhatuse liige Agu Vahur ütles, et tegelikult on avalikul sektoril käes suur trump –  avaliku sektori töös motiveerib inimesi töö mastaap: saab tegeleda suurte ja oluliste ülesannetega, mis mõjutavad terve riigi käekäiku. «Töö sisu on aga talentide värbamisel esimene ja kõige tähtsam motivaator. Selle peale oleks võimalik ehitada riigi kui väga hea tööandaja kuvand,» rääkis Vahur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles