Megauploadi läbiotsimisorderid olid ebaseaduslikud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa kohus leidis, et Megauploadi juhi Kim Dotcomi villa läbiotsimisorderid olid liiga üldiselt sõnastatud ning ei vastanud seaduse nõuetele.

Kim Dotcom, varasema nimega Kim Schmitz vahistati jaanuaris Uus-Meremaal seoses Megauploadi keskkonna uurimisega FBI poolt, kirjutab Reuters.

Süüdistuste kohaselt oli Dotcomi juhitud võrgustik teeninud autoriõigustega kaitstud muusika, filmide ja muude andmete kopeerimise ja levitamise abil 2005. aastast alates üle 175 miljoni dollari tulu.

USA avaldab Uus-Meremaale Dotcomi ja tema kaasosaliste väljaaandmiseks pidevat survet, firma juristid on aga leidnud süüdistustes mitmeid auke, millega loodetakse uurimise alt pääseda. Varasemalt on näiteks vaidlustatud ka USA õigus Megauploadi üle kohut mõista, kuna Ameerika Ühendriikides pole firmal ühtegi esindust, ehk seal pole Megaupload juriidilises mõttes üleüldse tegutsenudki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles