Google tutvustas arendajate konverentsil Androidi uut versiooni

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i uute toodete tutvustus arendajate konverentsil.
Google'i uute toodete tutvustus arendajate konverentsil. Foto: SCANPIX

Google’i arendajate konverentsi esimesel päeval tutvustas tehnoloogiahiiglane mitmete uute toodete kõrval ka uut Androidi operatsioonisüsteemi.

Androidi uus platvormiversioon koodnimega Jellybean, ehk Android 4.1 tuleb kasutusele juba juulikuust, Linuxil põhineva platvormi puhul on värskendatud peamiselt kasutajaliidest, kirjutab CNET.

Süsteemi on kasutajasõbralikumaks muudetud erinevatel viisidel – näiteks on kasutusel uus Google Now rakendus, mis peaks kasutaja tegevusi analüüsides pakkuma talle ise erinevat kasulikku informatsiooni. Näiteks näitab see autojuhtidele omaaalgatuslikult kodu ja töö vahelise tee olude ülevaadet või ühistranspordi eelistajatele bussi- või metroo väljumisaegu.

Lisatud on ka Apple Sirit meenutav, kõnele reageeriv nutirakendus, mis oma funktsionaalsuselt ja täpsuselt veel siiski eelpoolmainitule jääb alla.

Google on integreerinud uude platvormi ka oma otsingumootori rafineeritud versiooni, mis kuvab vaid mingit konkreetset otsitavat infot ilma segava taustmürata. Näiteks, kui otsitakse mingi restorani asukohta, kuvataksegi selle aadress ning vajadusel ka sinna jõudmise võimalused ilma muu tarbetu informatsioonita.

Jellybeani puhul on parandatud ka puuteekraanide tundlikkust ja nutikust uue «Project Butter» nimelise lahenduse abil. Näiteks suudab tarkvara iga ekraani tabava sõrmepuudutuse puhul ennustada, kuhu sõrm järgmisena liigub, muutes ekraanil toimuva kuvamise palju kiiremaks ja sujuvamaks.

Jelly Bean tuleb USAs müügile alates juuli keskpaigast Google Nexuse, Nexus S ja Motorola Zoom nutiseadmetes, samuti Asuse poolt ehitatavas Google Nexus 7 tahvelarvutis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles