Wall Streeti analüütikud hindavad Facebooki tulevikku ettevaatliku optimismiga

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Lõppes 40-päevane periood, mil Facebooki aktsiate avaliku esmaemissiooniga seotud pangad ei tohtinud firma toimimist ja tulevikuperspektiive kommenteerida. Nüüdseks on antud esimesed temaatilised hinnangud.

Mitmed arvamust avaldanud analüütikud märkisid positiivsena Facebooki suurest kasutajaskonnast tulevat arengupotentsiaali, kuid samas kritiseeriti firma ärimudeli piiratust ja suutmatust mobiilsel platvormil raha teenida, kirjutab Reuters.

Morgan Stanley analüütik Scott Devitt näeb maailma populaarseimal suhtlusvõrgustikul suurt tulevikku vaid juhul, kui see suudab välja arendada efektiivse strateegia mobiilses keskkonnas reklaami müümiseks. Sama probleemi mainis oma ülevaates ka Barclays, mis pakkus Facebooki aktsia sihthinnaks 35 dollarit, samas kui RBC pakkus selleks lausa 40 dollarit.

Facebooki aktsiaväärtus seati IPO ajaks 38 dollari peale, peale mõnenädalast kauplemist langes see aga 25,52 dollarini.

Viimaste nädalatega  on sotsiaalvõrgustiku aktsiahind aga kosunud ning enne tänase kauplemispäeva algust on see tõusnud 34 dollari lähistele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles